L'APARADOR DE CAN SOLFA

En aquest bloc hi exposarem una proposta particular de llibres que us poden ser d'interès, a més d'altres productes i ofertes del nostre establiment. Perquè els llibres són amics quan són plaents i són útils quan són necessaris, no només els primers dies de publicació. Si us n'interessen d'altres, poseu-vos en contacte amb nosaltres a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com, detalleu-nos la vostra petició i treballarem per satisfer-la.
VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL CLIQUEU AQUÍ http://www.cansolfa.blogspot.com/
VEURE LLIBRES INFANTILS I JUVENILS

Si coleu conèixer una mostra dels NOSTRES LLIBRES INFANTILS I JUVENILS CLIQUEU AQUÍ www.cansolfajoves.blogspot.com
VEURE NOVETATS

Si voleu conèixer una mostra de les nostres NOVETATS I DARRERES PROPOSTES, CONTINUEU LLEGINT AQUEST BLOC

dijous, 31 de març del 2011

INDIGNEU-VOS!, D'STÉPHANE HESSEL

Quan algú com Stéphane Hessel fa una crida a la «insurrecció pacífica», a rebel·lar-se, se l'ha d'escoltar. Perquè Hessel, als seus noranta-tres anys, sap de què parla: membre de la Resistència francesa, supervivent de Buchenwald, militant a favor de la independència algeriana i defensor de la causa palestina, aquest lluitador etern és, a més, l'únic redactor encara viu de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.Per això, quan reclama «un motiu d'indignació» per a tots, se li ha de fer cas. Perquè «les raons per indignar-se poden semblar avui dia menys nítides, o el món, massa complex», però segueixen presents sigui en la dictadura dels mercats, en el tracte que es dóna als immigrants o a les minories ètniques. «Busqueu i trobareu», ens diu, «preneu el relleu, indigneu-vos!», perquè «la pitjor actitud és la indiferència. Si us comporteu així, perdeu un dels components essencials que formen l'home: la facultat d'indignació i el compromís que la segueix». Un missatge que ja ha contagiat més d'un milió i mig de lectors a França.INDIGNEU-VOS! Avui es tracta de no sucumbir sota l'huracà destructor del «sempre més», del consumisme voraç i de la distracció mediàtica mentre ens apliquen les retallades. INDIGNEU-VOS!, sense violència. Tal com va cantar Raimon contra la dictadura: Diguem NO. Negueu-vos. Actueu. Per començar, INDIGNEU-VOS! 

Títol: Indigneu-vos!
Autor: Stéphane Hessel
Editorial: Destino
ISBN: 9788497102025
PVP: 5 euros

dimecres, 30 de març del 2011

LA COVA DE LES TERRES PINTADES, DE JEAN MARIA AUEL

Des de la publicació d' El clan de l’ós de les cavernes, la història d’Ayla, una nena òrfena que va viure en una època molt llunyana a la nostra i que anhelava una llar, es va convertir de forma instantània en un fenomen global. Amb cinc títols publicats, Els fills de la Terra és la sèrie més venuda de tots els temps. I la història d’Ayla continua a la terra de les coves pintades per als seguidors que fa nou anys que esperen el desenllaç de la història. Benvinguts a l’era Auel. Traduïda a 35 idiomes, Els fills de la Terra és una de les sèries més conegudes i de més èxit de la història del món editorial. Les seves vendes sumen de moment més de 45 milions d’exemplars.

Títol: La terra de les coves pintades
Autor: Jean M. Auel
Editorial: Maeva
ISBN: 9788415120117
PVP: 26,50 euros

divendres, 25 de març del 2011

JUNTS, D'ALLY CONDIE


La novel·la en què la societat ho decideix tot: qui estimaràs, on treballaràs, quan moriràs...
La Cassia viu en una societat aparentment perfecta. No hi ha malalties ni preocupacions. Els funcionaris ho controlen tot, el menjar, la feina, les estones de lleure, la data de la mort i la persona que has d'estimar. I la Casssia, que ara té disset anys, s'enfronta a la festa de l'aparellament, on coneixerà el noi que la societat  ha triat per a ella. La cara que hi veu, la d'en Xander, no la sorprèn: han estat amics d'infantesa. Però un cop a casa, quan visualitza les dades de la targeta informativa, apareix una altra cara. I a partir d'aquell moment, davant la Cassia s'obre un món inquietant i ple d'incertesa i prohibicions que podria fer trontollar tot el seu sistema de vida.

Títol: Junts
Autora: Allye Condie
Editorial: Lluna Roja
ISBN: 9788424635787
PVP: 14,90 euros 

SOLAR, D'IAN MCEWAN

Michael Beard és un físic que va rebre el Premi Nobel fa anys per un descobriment científi c i, des d’aleshores, s’ha limitat a viure de renda dels seus èxits de joventut. Beard té ara cinquanta i pocs anys, i el seu cinquè matrimoni fa aigües pertot arreu: la Patrice, dinou anys més jove que ell, va reaccionar gairebé amb eufòria quan va descobrir la seva aventura amb una matemàtica de la Universitat de Berlín i va començar una relació sentimental amb un constructor vint anys menor que Beard. Ell, que mai no ha estat guardonat pel seu atractiu però sempre ha tingut èxit amb les dones, i en tots els seus matrimonis ha estat l’adúlter i el culpable, ara pateix desesperadament per la bella Patrice. Tot i que potser el seu dolor és més intens perquè de fa anys no és més que un buròcrata de la ciència, un científi c per a qui l’emoció i l’aventura han quedat relegades a la vida privada.
Irònica, inquietant i intel·ligent, com solen ser els llibres de l’autor, Solar és segurament la novel·la més divertida d’Ian McEwan.

Títol: Solar
Autor: Ian McEwan
Editorial: Empúries
Col·lecció: Anagrama/Empúries, 79
ISBN: 9788497876889
PVP: 19,50 euros

divendres, 18 de març del 2011

ATLAS ILUSTRADO DE LA GUERRA CIVIL, DE JESÚS DE ANDRÉS I JESÚS CUÉLLAR

Aquest llibre aprofundeix en els antecedents, la realitat i les conseqüènciesde la Guerra Civil amb més de 500 imatges procedents d'arxius històrics, una informació que es completa amb tot tipus de mapes, gràfics i taules. Aquesta obra de sintesi de la lluita armada peninsular més important del segle XX també posa a disposició del lector  més de 60 fitxes en les quals s'aprofundeix en els protagonistes, els partits polítics, les batalles, els esdeveniments culturals... Aquesta obra divulgativa  i valuosa elaborada per Jesús de Andrés i Jesús Cuéllar es presenta amb un pròleg de l'historiador Paul Preston.

Títol: Atlas Ilustrado de la Guerra Civil Española
Autors: Jesús de Andrés i Jesús Cuéllar
Editorial: Susaeta
Col·lecció: Atlas Ilustrado
ISBN: 9788430551934
PVP: 14,95 euros

dimecres, 16 de març del 2011

SI TU EM DIUS VINE HO DEIXO TOT...PERÒ DIGUE'M VINE, D'ALBERT ESPINOSA



Un home abandonat per la seva parella reviu la seva infància per tal de trobar-se mentre busca un nen que ha desaparegut. I és que en Dani es dedica a buscar nens desapareguts. Al mateix instant que la seva parella fa les maletes per abandonar-lo, rep una trucada de telèfon d'un pare que, desesperat, li demana ajuda.
El cas el conduirà a Capri, illa on afloren records de la seva infantesa i de dos personatges que el van marcar per sempre: el Sr. Martín i en George. Retrobar-se amb el passat portarà en Dani a reflexionar sobre la seva vida, sobre la història d#amor amb la seva parella i sobre les coses que són de veritat importants.

"Dedicat a tots aquells que continuen volent ser diferents
i que lluiten contra aquells que desitgen que siguem iguals..."

Albert Espinosa és escriptor i guionista, entre altres obres, dels capítols de l'exitosa sèrie de televisió Polseres vermelles, emesa per TV3. El món groc, el seu primer llibre de no ficció, va ser un èxit rotund amb més de 25 edicions, igual que la seva primera novel·la Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo, que ja l'ha superat en vendes.

dissabte, 12 de març del 2011

AICNÀLUBMA, DE JOAQUIM MARIA PUYAL

La sorpresa inicial que provoca la paraula “Aicnàlubma” i que desapareix a les primeres pàgines d’aquest llibre és el punt de partida que Joaquim M. Puyal utilitza per fer una visió panoràmica sobre els mitjans de comunicació i el seu efecte cap a nosaltres.
Amb l’experiència d’haver produït i presentat molts programes de referència a la televisió, Puyal ha reflexionat, des de fa anys, sobre el sentit social de l’activitat. Ara, aprofita tot aquest bagatge per donar una visió de la societat i de la responsabilitat dels mitjans en la seva configuració. I per manifestar les raons de les seves preocupacions.
Joaquim M. Puyal intenta encarar els interrogants. Enfront del corrent actual de debilitar el fonament de servei públic sobre el qual es va desenvolupar la televisió, Puyal ens proposa restituir l’interès de les persones en la prioritat de l’activitat mediàtica. Per això, cal canviar l’actual paradigma de la televisió basat en “el negoci de la indústria” per un de nou, “els drets del receptor”. I situar l’individu, l’ésser humà, al centre del sistema.
En aquest llibre, per primera vegada, el lector trobarà formalitzats els seus drets, en tant que espectador de la televisió gratuïta, segons la proposta que elabora el nostre conegut comunicador.

Títol: Aicnàlubma
Autor: Joaquim Maria Puyal
Editorial: Columna
Col·lecció: No Ficció
ISBN: 978-84-6641-372-5
PVP:  23,50 euros

divendres, 11 de març del 2011

AMOR I GUERRA, DE NURIA AMAT

Barcelona. 18 de juliol de 1936. El vent de la història canvia la vida de la jove anarquista Valentina Mur. Després que el seu pare resulti mort el dia del cop d'estat contra el govern de la República, ella es veu impulsada a participar en la revolució que esclata a la capital catalana.
Valentina suscita l'atracció del carismàtic jove comunista Ramon Mercader, qui per ordre del dictador soviètic Stalin assassinaràquatre anys després el congut polític Trotski. Ella, però, s'enamora del cosí d'en Ramon, Artur Ramoneda, el primogènit d'una família d'industrials a qui coneix el dia de la detenció del jove com a presumpte simpatitzant de la insurrecció militar.
Aquesta parella és al centre d'una història apassionant, amb nombrosos personatges principals immersos en intrigues familiars narrades de manera absorvent al llarg de la novel·la, que revela aspectes inèdits de Mercader, un personatge històric misteriós. Atrapats en el sotrac de la guerra, els protagonistes d'aquesta història s'aferraran a l'amor com a via de redempció.
En la seva primera novel·la en català, Nuria Amat ha estat guardonada amb el Premi Ramon Llull 2011.


Títol: Amor i guerra
Autora: Nuria Amat
Editorial: Planeta
Col·lecció: Narrativa, 123
ISBN: 9788497082242
PVP: 20 euros

dijous, 10 de març del 2011

PARAULA DE VESTIDOR, DE XAVIER TORRES I SANTI PADRÓ

«Aquest equip té gana i vol lluitar fins al final.» Carles Puyol
«El futbol és una escola de la vida i jo destaco, entre tots els valors, el respecte al contrari.» Andrés Iniesta
«Cap jugador no podria fer res sense els altres.» Sergio Busquets
«La clau de tot plegat és que el vestidor del Barça és ple de bona gent.» David Villa
Després de l’èxit de Paraula de Pep, parla el vestidor del Barça. Paraula de vestidor és l’únic llibre que recull la filosofia del millor equip del món, en boca dels seus protagonistes: els jugadors. L’esforç, la solidaritat, la senzillesa, la responsabilitat, el respecte, l’alegria, la superació, el compromís: tots els valors que han convertit un grup de joves esportistes d’elit en un model a seguir, en el futbol i en la vida. Amb els secrets i les anècdotes del programa Hat Trick Barça de TV3.

Títol: Paraula de vestidor
Autors: Xavier Torres i Santi Padró
Editorial: Ara Llibres
ISBN: 9788492907922
PVP: 16,95 euros

dilluns, 7 de març del 2011

MAR DE FOC, DE CHUFO LLORÉNS

A la Barcelona del segle XI, el destí de nobles i plebeus conflueix en una apassionant història d'amor, ambició i venjança.
Mar de foc recrea una època tèrbola de la Barcelona medieval, sotmesa a les tensions de la cort, on es forja la sagnant successió del comte Ramon Berenguer I. Mentrestant, Martí Barbany, l'insigne navilier i posseïdor d'una de les fortunes més grans del comtat, s'enfronta als amors de les seva jove filla, fatalment marcats per la diferència de classes, i a una venjança ordida en el submón de la ciutat medieval i que amenaça la seva vida.
Chufo Lloréns torna a seduir el lector, com ja va fer a Et donaré la terra, la seva exitosa novel·la anterior, amb la recreació d'una ciutat on conviuen tractants d'esclaus, prostitutes, cortesanes, servents, musulmans, cristians, nobles i plebeus; i, de nou, aconsegueix plasmar magistralment l'apassionant retrat d'uns anys foscos que van marcar el destí d'una ciutat.

Títol: Mar de doc
Autor: Chufo Lloréns
Editorial: Rosa dels Vents
ISBN: 978-84-01-33944-8
PVP: 22,90 euros

divendres, 4 de març del 2011

ROSA DE FOC, D'EMILIO MARRESE

Barcelona 193. En plena guerra civil, la ciutat resisteix als feixistes però està esquinçada pel conflicte intern entre comunistes i anarquistes.
Una jove apareix estrangulada al pis llogat per un futbolista famós. Un militar franquista s'infiltra entre els republicans. Un capità de la guàrdia civil ho investiga... o potser no. Mentrestant, el Barça -ja en el punt de mira dels colpistes- salpa cap a Mèxic en una gira que pot salvar els jugadors d'un destí funest i el club de la bancarrota.
Setanta anys després,  en Pablo, un jove mexicà, i la Rosa, una noia barcelonina, miren de reconstruir aquells fets per descobrir la veritat sobre les pròpies famílies.
Una novel·la negra i alhora inspirada en fets reals, en el rerefons dels quals bateguen la Barcelona metropolitana d'avui i la Rosa de Foc, com se l'anomenava als anys trenta, quan encara era la ciutat més roja d'Europa.

Títol: Rosa de Foc
Autor: Emilio Marrese
Editorial: Ediciones B
Col·lecció: Grans Novel·les
ISBN: 978-84-666-4701-4
PVP: 17,50 euros

dimecres, 2 de març del 2011

ATLAS ILUSTRADO DE CARTELES DE LA GUERRA CIVIL ESPAÑOLA, DE JESÚS DE ANDRÉS SANZ

Els milers de cartells editats pels dos bàndols contendents en la Guerra Civil, el conflicte que ha marcat més profundament la història actual del nostre país, fan pràcticament  impossible la publicació d'una única obra que reculli tots els que es van publicar. Editorial Susaeta ofereix en aquesta obra una tria i selecció acurada dels cartells polítics més representatius dels anys trenta, cronològicament parlant, per tal que el lector pugui reconstruir visualment aquell moment històric tan transcendent en les més de 250 pàgines il.lustrades d'aquest volum que aplega des de la II República fins al final de la guerra. 

Títol: Atlas ilustrado de carteles de la Guerra Civil española
Autor: Jesús de Andrés Sanz
Editorial: Susaeta
Col.lecció: Atlas Ilustrado
ISBN: 9788467704136
PVP: 14,95 euros

NATURA QUASI MORTA, DE CARME RIERA

21 de novembre del 2008: la desaparició d’un alumne romanès de la Universitat Autònoma de Barcelona en plena vaga anti-Bolonya tan sols és la primera alarma que alguna cosa estranya passa al campus. De la nit al dia, Constantinu Iliescu s’ha literalment volatilitzat.
Mossos d’Esquadra, professors i estudiants coordinaran esforços per trobar un rastre fiable. Però aviat una nova desaparició desencadena un terrible malson. Com en un joc macabre, les víctimes i els sospitosos es multipliquen, posant a prova la traça dels implicats. Res és el que sembla.
Natura quasi morta és una novel·la d’intriga, astuta i brillant, que ens atrapa des de la primera pàgina. Amb uns personatges propers i actuals, uns crims sofisticats i uns escenaris quotidians, que l’autora coneix de primera mà, Carme Riera sap com mantenir el suspens amb les dosis justes d’ironia i realitat.

Títol: Natura quasi morta
Autora: Carme Riera
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí, núm. 650
ISBN: 9788429767506
PVP: 21 euros