L'APARADOR DE CAN SOLFA

En aquest bloc hi exposarem una proposta particular de llibres que us poden ser d'interès, a més d'altres productes i ofertes del nostre establiment. Perquè els llibres són amics quan són plaents i són útils quan són necessaris, no només els primers dies de publicació. Si us n'interessen d'altres, poseu-vos en contacte amb nosaltres a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com, detalleu-nos la vostra petició i treballarem per satisfer-la.
VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL CLIQUEU AQUÍ http://www.cansolfa.blogspot.com/
VEURE LLIBRES INFANTILS I JUVENILS

Si coleu conèixer una mostra dels NOSTRES LLIBRES INFANTILS I JUVENILS CLIQUEU AQUÍ www.cansolfajoves.blogspot.com
VEURE NOVETATS

Si voleu conèixer una mostra de les nostres NOVETATS I DARRERES PROPOSTES, CONTINUEU LLEGINT AQUEST BLOC

dimarts, 30 de març del 2010

EL FACTOR HUMÀ, DE JOHN CARLIN

Nelson Mandela i el partit de rugbi que va construir una nació. El llibre en què es basa la pel·lícula Invictus.
A Sud-àfrica, el rugbi era l’esport dels blancs, els promotors de l’apartheid. Però aquell home que havia passat vint-i-set anys
a la presó va saber veure l’oportunitat: la Copa del Món de Rugbi que s’havia de celebrar al seu país. Gràcies al carisma irresistible de Mandela, per primer cop un negre va aconseguir formar part de l’equip de l’enemic, els blancs.
El factor humà és un llibre d’emocions. John Carlin recull les veus dels carcellers de Mandela, dels guardaespatlles, dels líders dels negres i de l’extrema dreta. I el conjunt, com ha dit la BBC, és una història càlida, meravellosa i narrada amb intel·ligència.

Títol: El factor humà
Autor: John Carlin
Editorial: La Campana
ISBN 978-84-96735-30-9
PVP: 20 euros

dilluns, 29 de març del 2010

SE SABRÀ TOT, DE XAVIER BOSCH

«El càrrec em va durar unes sabates», confessa Dani Santana. Quines circumstàncies van empènyer el director del diari Crònica a plegar precipitadament? Quin joc d’equilibris entre el poder i la política fa bascular el diari? Què s’amaga darrere les seductores bambolines del món del periodisme? La veritat sembla emmanillada per una xarxa de corrupció i de silenci.
Quan el Senza, cap de Societat del Crònica, s’implica a fons en una investigació sobre el terrorisme islamista a Barcelona, els fets es precipiten i els dos periodistes comencen a perdre les regnes del seu destí.
Situada en la Barcelona de la bombolla immobiliària, Se sabrà tot és una novel·la directa, vivíssima i trepidant, amb tots els ingredients per captivar els lectors: el periodisme, els jocs de poder i la corrupció formen el triangle d’aquesta novel·la.

Títol: Se sabrà tot
Autor: Xavier Bosch
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot Vent, núm. 531
ISBN: 978-84-8256-620-7
PVP: 20 euros

dissabte, 27 de març del 2010

UNA FAMÍLIA FORA DE SÈRIE, DE SÍLVIA SOLER

L’Oriol i la Maria ja no són joves i tenen un passat, i uns fills, i unes exparelles i unes famílies que tenen les seves peculiaritats. I malgrat tot, estan disposats a crear una família. Serà una família XXL, diferent i extraordinària, una família fora de sèrie. Per aconseguir aquest objectiu, la parella protagonista compta amb la inesperada la tia Antigua, que decideix intervenir en el futur de la seva neboda més moderna i descreguda. L’herència d’aquesta vella parenta alterarà la ja per si mateixa complicada vida de l’Oriol i la Maria, encara que, ja se sap, al final l’amor sempre triomfa…

Titol: Una família fora de sèrie
Autora: Sílvia Soler
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica, núm. 838
ISBN: 978-84-6641-179-0
PVP: 17,50 euros

dijous, 25 de març del 2010

LA BELLESA I L'INFERN, DE ROBERTO SAVIANO

Després de l’èxit aclaparador de Gomorra, Roberto Saviano presenta un recull de cròniques periodístiques que ha anat redactant en el seu aïllament del món.
L’autor de Gomorra parla ara de la seva triple condició: d’escriptor protegit, de nòmada d’hotel i de fenomen mediàtic. No en renega, tot i les grans decepcions i el cansament que ha acumulat, i per això no abandona la il·lusió de continuar escrivint. Lluny de pensar-se com a potencial cadàver —«he tingut i continuo tenint por de moltes coses, però de morir, pràcticament mai»—, ens avisa que el Sistema és viu i continua deixant el seu rastre quotidià de sang i submissió.
Roberto Saviano (Nàpols 1979), llicenciat en Filosofia, forma part del grup d’investigadors de l’Observatori sobre la Camorra i sobre la Il·legalitat i col·labora regularment a L’Espresso. Ha publicat contes i reportatges en diverses revistes i en algunes antologies. Saviano se serveix de la literatura i del reportatge periodístic per explicar la realitat econòmica, territorial i empresarial de la Camorra i del crim organitzat en general; la mostra més patent és el llibre Gomorra, que ha estat un èxit sense precedents a Itàlia, on ha obtingut els premis Viareggio, Giancarlo Siani i Stephen Dedalus, i que es convertirà aviat en una pel·lícula dirigida per Matteo Garrone.

Títol: La bellesa i l'infern
Autor: Roberto Saviano 
Editorial: Empúries 
Col·lecció Biblioteca Universal Empúries
ISBN: 978-84-9787-618-6
PVP: 19,90 euros


dimecres, 24 de març del 2010

SET DIES DE JULIOL, DE JORDI SIERRA I FABRA


La segona novel·la protagonitzada pel carismàtic inspector Miquel Mascarell. Després de vuit anys de presó, torna a la Barcelona dels anys quaranta amb un fascinant cas que només ell pot resoldre.
El 1947. Miquel Mascarell, l'últim policia de la Barcelona republicana, surt en llibertat després de ser indultat de la pena de mort i d'haver passat uns anys empresonat al Valle de los Caídos. En tornar a casa troba una ciutat gairebé desconeguda, on no li queda res ni ningú. El seu instint de policia es posa en acció quan rep un misteriós sobre amb una fotografia, diners i una adreça. Al llarg d'una setmana descobrirà els nous camins que la dictadura està traçant a Barcelona i a Espanya: l'estraperlo i la gran riquesa que proporciona als vencedors, la fam i la misèria sepultant encara els vençuts. Amb una recreació de l'ambient de la ciutat i l'època fidel i detallada, Set dies de juliol és una novel·la que ens parla de la condició humana portada al límit, i també de la seva resistència i de l'eterna esperança que l'anima.

Títol:  Set dies de juliol

Autor: Jordi Sierra i Fabra

Editorial: Rosa dels Vents

ISBN: 9788401387456
PVP: 17,90 euros


dissabte, 20 de març del 2010

ROSA PAGÈS I BERNA BLANCH PRESENTEN ELS SEUS DARRERS LLIBRES, GUANYADORS DELS PREMIS LITERARIS VILA D'ASCÓ 2009

Ahir divendres al vespre es va realitzar la presentació pública dels llibres guanyadors dels premis literaris Vila d’Ascó 2009, en un acte realitzat a l’Ajuntament de la vila.
L’escriptor Miquel Esteve va presentar el poemari Espiga, de l'autor Berna Blanch, editat per Meteora. i que l'any passat va ser guardonat amb el premi de poesia Joan Perucho Vila d'Ascó. Miquel Esteve va ressaltar el paper de la poesia com a art superior dins la literatura i la seva capacitat de transmetre en poques paraules moltes sensacions. Berna Blanch, molt emocionat, i palpant i olorant el nou llibre que tenia a les mans, va inserir-lo en un recorregut pels carrers del seu poble, Catarroja, un poble encara de marjals i pescadors, on hi escriu les sensacions robades a la vida i al paisatge. “Veure els poemes impresos és la recompensa més gran que pot tenir un escriptor”, va exclamar, alhora que definia com a impagable aquest resultat de tot el seu esforç fet en soledat.
L’escriptora Carme Agustench va presentar la novel·la guanyadora de la darrera edició del Premi Literari Vila d'Ascó, Àngels de Pedra, de la reusenca Rosa Pagès i editat per Cossetània. Agustench va destacar que Rosa Pagès coneix l’ofici i que li ha sortit un llibre rodó, fet amb cura del detall i amb descripcions minucioses, en l’ambient del Reus dels primers anys del segle XX, de la Barcelona de la Setmana tràgica i amb els paisatges de la Ribera d’Ebre simbolitzats en la plaça de la Baranova de Tivissa.
L’escriptora Rosa Pagès va situar el llibre en una Catalunya al final del Modernisme i inici del Noucentisme, en un país amb la utopia de convertir-se en un gran urbs, i va destacar la seva voluntat de dedicatòria a totes aquelles persones, aquells treballadors com els seus pares, que van marxar del poble, Tivissa a treballar a les ciutats com Reus i, d’aquesta manera, van afegir-se al progrés d’un altre lloc. Un relat, de definitiva, de la història en minúscula, que és la que aixeca i fa avançar els països.


Montse Nicolau va presentar el volum que aplega els premis de narrativa breu per a joves, Vila d'Ascó 2009, escrits per Àngels Montaña, Glòria Montaña, Lídia Domènech i Joan Montaña,  i va ressaltar que tots quatre coincidien en la denúncia d’uns fets i en l’esperança de la recuperació i va fer pública una aposta ferma per la lectura, insistint que la família és el millor mestre en aquest aprenentatge cultural.
Va cloure l’acte l’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, qui, acompanyat de la regidora de Cultura, Angelines Gironés, va posar sobre la taula el paper destacat que tenen aquests premis en l’estímul de la creació literària i va anunciar que el maig vinent es realitzaria la nit literària per a donar a conèixer els guanyadors dels premis literaris Vila d'Ascó de l’edició d’enguany.

TENIM UN NOM, DE VICENÇ VILLATORO

Un periodista i el seu fill adolescent, distanciats des de fa uns anys, viatgen junts a París per veure la final de la Champions que ha de jugar el Barça. En el viatge i en el partit, participaran en l’emoció èpica compartida amb tot d’aficionats, cadascun amb la seva pròpia vivència del Barça i del futbol. Però intentaran també, tot parlant del Barça, reconstruir la seva relació i tornar a lligar els fils generacionals que els uneixen entre ells i amb la resta de la família que s’ha quedat a Catalunya: l’avi malalt, l’àvia angoixada, la mare que ha hagut de pujar els fills...
Una novel·la que explica una família a través del Barça, el sentiment barcelonista a través del conflicte d’una família i, amb una cosa i l’altra, els fils emotius i sentimentals de la realitat catalana d’avui mateix.
Aquest llibre ha guanyat el premi Ramon Llull 2010, el més ben guardonat de les lletres catalanes.
Títol: Tenim un nom
Autor: Vicenç Villatoro
Editorial: Planeta
ISBN: 9788497082099
PVP: 20 euros

dimecres, 17 de març del 2010

A MI NO SE'M MOREN LES PLANTES, DE SÍLVIA BURÉS

A mi no se’m moren les plantes, de Silvia Burés, és un llibre que vol fer la jardineria una mica més divertida, defugint del punt de vista d’un expert, de qüestions tècniques i de les males experiències viscudes quan se’ns mor una planta. No cal ser una àvia experta o haver fet un màster en tècniques de jardineria per establir una relació fructífera amb un gerani o una ponsètia. Només cal tenir-ne ganes i estar disposat a convertir la jardineria en una pràctica tan divertida i excitant com el ball, el sexe o l’esport.
L’autora dóna resposta a preguntes com, per exemple, quanta llum o quanta aigua necessiten les plantes; quines són les plantes d’interior de fulles, les plantes d’exterior de sol o les plantes d’exterior d’ombra que també poden estar en un interior fresc; per què les meves plantes fan cara de poca salut o què en faig quan marxo de vacances. Aquest llibre de Silvia Burés, especialista i innovadora en el sector, és un manual per a tots els públics per perdre la por al fracàs quan comprem una planta o ens en regalen una.
Sílvia Burés és doctora en Enginyeria Agrònoma i especialista en jardineria sostenible, és des de fa anys pionera en el desenvolupament de les tècniques més innovadores en el sector; a més, va ser la introductora de la xerojardineria a l'Estat espanyol. 
Títol: A mi no se'm moren les plantes
Autora: Sílvia Burés
Editorial: Angle Editorial
ISBN 978-84-92758-79-1
PVP: 16 euros

dimarts, 16 de març del 2010

DIVENDRES, PRESENTACIÓ DELS PREMIS LITERARIS VILA D'ASCÓ 2009

Aquest divendres dia 19 de març, a les 7 de la tarda, la sala d'actes de l'Ajuntament d'Ascó acollirà l’acte de presentació dels llibres guanyadors de l’edició dels Premis literaris Vila d'Ascó 2009, en un acte organitzat per la regidoria de Cultura del consistori.
Els llibres que es presentaran públicament seran:
Àngels de pedra, de Rosa Pagès, que va obtenir el XXI Premi Literari Vila d'Ascó.
Espiga, de Berna Blanch, que va obtenir el IV Premi de Poesia Joan Perucho Vila d'Ascó.
Recull de Narrativa Breu per a Joves, d’Àngels Montaña, Glòria Montaña, Lídia Domènech i Joan Montaña XIX Premi de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi.

dilluns, 15 de març del 2010

LA HERENCIA DE LA TIERRA, D'ANDRÉS VIDAL

A l'Espanya convulsa del segle XIX, un home, Rosendo Roca, es nega a acceptar el seu destí i es planteja l'arriscada aposta que condicionarà tota la seva vida. En la seva taleia per tirar endavant, haurà de lluitar amb l'aristocràcia, la tradició, les guerras, la malaltia i el proletariat, amb les contradiccions pròpies d'una època en ebullició constant. Tenint Barcelona i el món industrial com un espill on mirar, Rosendo Roca aprendrà, gràcies a la seva voluntat de ferro, el valor de l'amistat i la força de l'amor incondicional. Amb un estil àgil i precís, l'herència de la terra desgrana pàgina rera pàgina un relat èpic d'ascens i caiguda, un viatge a través del temps que rescata els rostres oblidats de la història; un homenatge als éssers anònims que van contribuir a construir allò que som avui. 
Títol: La herencia de la tierra
Autor: Andrés Vidal
Col·lecció: Planeta Fábula, núm.
ISBN: 978-84-08-09107-3
PVP: 20,90 euros

VENGANZA EN SEVILLA, DE MATILDE ASENSI

Sevilla, 1607. Catalina Solís, la protagonista de Tierra Firme, portarà a terme la seva gran venjança en una de les ciutats més riques i importants del món, la Sevilla del segle XVII. Complirà així el jurament fet al seu pare adoptiu d'acabar amb els Curvo, gràcies a una espectacular venjança múltiple basada l'engany, la seducció, la força, la sorpresa, el duel, la medicina i el joc. En aquesta arriscada aventura l'acompanyaran amics de Tierra Firme i uns pícars supervivents, disposats a donar la seva vida per un personatge tan llegendari.
Matilde Asensi ha escrit la gran novel·la de Sevilla, amb una àmplia i rigorosa documentació.Una novela d'acció trepidant que manté la curiositat i l'atenció del lector amb descbriments i sorpreses en cada pàgina.

Títol: Venganza en Sevilla
Autora: Matilde Asensi
Editorial: Planeta
Col·lecció: Autores españoles e Iberoamericanos
ISBN: 978-84-08-08835-6
PVP: 20,90 euros

dissabte, 13 de març del 2010

DIGUE'M QUI SÓC, DE JULIA NAVARRO

Una apassionant aventura protagonitzada per uns personatges inoblidables. Les seves vides construeixen un magnífic retrat de la història del segle XX. Des dels anys de la Segona República espanyola fins a la caiguda del mur de Berlín passant per la Segona Guerra Mundial i la Guerra Freda, la nova novel·la de Julia Navarro és plena d'intriga, política, espionatge, amor i traïció.
La periodista Julia navarro és autora de llibres d'actualitat política, però igualment és reconeguda i premiada per les seves novel·les La Germandat del Sant Sudari, La Bíblia de fang i La sang dels innocents, que li van confirmar l'èxit de públic i crítica i  que li han significat la venda de més de 3 milions d'exemplars.

Títol: Digue'm qui sóc
Autora: Julia Navarro
Editorial: Rosa dels Vents
PVP: 23,90 euros

LA LLIBERTAT QUE NECESSITES, DE FRANCESC TORRALBA



"La llibertat no és un estat. És una lluita. No és un regal, ni un obsequi que s'entrega gratuïtament. És una conquesta."
Els humans tendim a construir gàbies invisibles, és a dir, les que forgem nosaltres mateixos amb la pròpia ment. Ens hi fiquem dins, ens hi acomodem, i ens esforcem per convèncer-nos que s'hi està bé. Però sempre ens acaba brollant un estrany malestar que ens recorda que som captius. Com podem destruir la gàbia i alçar el vol? La llibertat que necessites és el resultat de les lúcides refelxions de Francesc Torralba: un seguit de claus per identificar què ens esclavitza i que ens ajudaran a trobar la manera de guanyar-nos la llibertat.
Francesc Torralba és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i doctor en teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. Actualment és director de la càtedra Ethos de la Universitat de Ramon Llull. Ha publicat una cincuantena de llibres i ha estat guardonat amb diversos premis d'assaig, entre els quals cal destacar el Josep Vallverdú, el Joan Maragall i el Serra i Moret.
Participa activament en diversos mitjans de comunicació, col·labora en el programa L'ofici de viure de Catalunya Ràdio i escriu habitualment a l'Avui i La Vanguardia. Entre els seus darrers llibres, cal destacar L'art de saber escoltar (2007), El sentit de la vida (2008) , Planta cara a la mort (2008) i Paraules per ser feliç (2009).

divendres, 12 de març del 2010

EL CAMÍ REPRÈS, DE MARIA TERESA VERNET

De petit arribava a casa dels avis i pujava cridant les escales d’arenisca gastada. Vora la llum de la finestra i amb el braser als peus els trobava jugant a la brisca. A l’alçada del braç tenien un armariet encastat rera els vidres del qual hi havia la col·lecció més desitjada, el Patufet. Agafava aquelles tapes roges, obria aquelles pàgines viscudes, llegia amb delit Josep Maria Folch i Torres i admirava el dibuix de Junceda . Si aquest país hagués tingut una altra història, m’hauria anat fent gran i, creixent com a lector, hauria descobert amb tota naturalitat la Maria Teresa Vernet. La història i la memòria dels anys 30 d’aquest país, esclafats i perduts, han provocat que la descoberta s’hagi ajornat decennis.
Aquesta feliç troballa encara té mes valor, perquè la Maria Teresa Vernet i la seva filla literària Cecília precisament ens transmeten en que mai és tard per a retrobar-se i reprendre el camí.
Pors, contradiccions, adolescència, descoberta, maduresa, república i llibertat, relacions, trencaments i consells errats, sentiment, renúncies, sensualitat, sexualitat i revolució de costums destil.len escrits amb lletra sensible i delicada i acaben portant-nos a París la felicitat barrejada del món, la Cecília amb el seu Manuel!

Ressenya de Jordi Grau i Pi, participant en la promoció del llibre El camí reprès, de Maria Teresa Vernet, en el bloc de Cossetània Edicions.

Títol: El camí reprès
Autora: Maria Teresa Vernet
Editorial: Cossetània
Col·lecció: Biblioteca de tots colors, núm. 5
ISBN: 978-84-9791-485-7
PVP: 16,80 euros 

L'ENCANT DE FER 50 ANYS, DE RAFAEL VALLBONA

Esteu cansats de pagar la hipoteca des de fa quinze anys i encara us en queden –com a mínim!– quinze més per acabar-la de pagar? Ja no us cal tenir un cotxe veloç, preferiu el confort i la distinció? Ja no trobeu morbo al poder, en trobeu més a la prejubilació? Si heu respost afirmativament aquestes preguntes, segurament és perquè heu arribat –o esteu a punt de fer-ho– a la delicada línia dels cinquanta.
En aquesta crònica desenfadada i realista, Rafael Vallbona fa un retrat sentimental de l’únic moment en què la vida té el sentit exacte que li pertoca: els cinquanta anys; quan un, ja més savi, per experiència i per coneixements, comença a entendre que les coses són com són i accepta sense complexos que no està gens malament.
Títol: L'encant de fer 50 anys
Autor: Rafael Vallbona
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: No ficció, núm. 57
ISBN: 9788429762266
PVP: 19 euros

dimecres, 10 de març del 2010

EL LLEGAT DE JUDES, DE JOAN BRUNA I FRANCESC MIRALLES

 
Any 28: Judes Iscariot ven Jesús de Natzaret a les autoritats jueves a canvi de 30 monedes d’argent. Poc després, es penedeix dels seus actes i, abans de suïcidar-se, llença les monedes al temple.
Present: L’Andreas Fortuny, que treballa a Barcelona com a guia de viatges d’aventura, rep la trucada d’una enigmàtica dona, la Solstice, que contracta els seus serveis per visitar Jerusalem, on s’acaba de descobrir un testament suposadament escrit per Judes.
Estimulat per aquesta troballa, l’Andreas investigarà el recorregut posterior del Llegat de Judes, les trenta monedes de les quals es va desfer Judes, que des d’aleshores han anat passant de mans en mans i que es creu que atorguen la prosperitat i el poder absoluts.
De les trenta, només se’n conserven set. Els propietaris. Les set famílies més poderoses del món. L’Andreas i la Solstice es veuran arrossegats dins d’una espiral d’assassinats i traïcions que els obligaran a lluitar per retornar l’equilibri a un món a punt del col·lapse.

Títol: El llegat de Judes
Autors: Joan Bruna i Francesc Miralles
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica, núm. 835
ISBN: 978-84-6640-866-0
PVP: 21,50 euros

EL LLIBRE DELS ENCANTERIS, DE KATHERINE HOWE

L’estudiant de Harvard Connie Goodwin ha de passar l’estiu fent recerca per a la seva tesi doctoral. Però quan la seva mare li demana que s’encarregui de la venda de la casa abandonada de l’àvia, a prop de Salem, no pot negar-s’hi. A poc a poc, la Connie s’anirà introduint en els misteris de la casa familiar, fins que descobreix una antiga clau dins d’una bíblia del segle XVII. La clau amaga un trosset grogós de pergamí on hi ha escrit un nom: Deliverance Dane. Aquest descobriment farà que la Connie comenci la recerca de qui era aquesta dona i desenterri un estrany artefacte amb uns poders especials: les pàgines d’aquest llibre són un magatzem secret de coneixement perdut.

Títol: El llibre dels encanteris
Autora: Katherine Howe
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica, 836
ISBN: 978-84-664-1064-9
PVP: 21,90 euros

dijous, 4 de març del 2010

BULEVARD DELS FRANCESOS

A la València dels anys seixanta, en plena dictadura franquista, tres joves comunistes —Josep, Felo i Teresa— manifesten el seu desacord respecte de la línia oficial del Partit amb conseqüències imprevisibles. Alhora, la investigació de la mort d’una rica hereva provoca un xoc frontal entre Sebastián Piñol, un honest comissari de policia, i Vicente Rodrigo, l’expeditiu cap de la Brigada Politicosocial. També es veuran implicats en la trama personatges tan dispars com «el Messié», un lladre de coll blanc que enyorarà molt la seua estada a França, o Carol, la vedet d’un nightclub per on desfilen individus de tots colors que, atesos els problemes de la seua contemporaneïtat, tampoc no eixiran indemnes dels esdeveniments. De fet, les circumstàncies d’una família ja destrossada per la Guerra Civil, els Baixauli, enllaçaran aquest relat gairebé d’època amb un altre que discorre de manera paral·lela en el present, amb homes i dones que encarnen i resisteixen com millor poden els temps que els han tocat de viure. Totes dues narracions conflueixen en una novel·la única, en molt més d’un sentit, i ofereixen la lúcida visió d’una societat que, plena d’idealisme en el passat o ferida pels anys més recentment, sembla fer sempre difícil la dignitat humana.

Títol: Bulevard dels francesos
Autor: Ferran Torrent
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
ISBN: 878-84-664-1125-7
PVP: 21,90 euros

LES BRUIXES D'ARNES

L'any 1533 serà recordat  al poble d’Arnes, enmig de la bellesa imponent dels boscos i les muntanyes de Tortosa i Beseit, amb el riu Ebre al fons. La Maria, una jove forta i valenta, hi dóna a llum a la seva primera filla, la Lluna.
Immensament feliç, l’àvia Magdalena, experta llevadora i ferma defensora dels poders benèfics de la natura, ha volgut donar la benvinguda a la seva néta amb una antiga pregària plena de força i saviesa. Però ha tingut un fatídic descuit: el vell mossèn ha escoltat les paraules i està disposat a arribar on sigui per acabar amb aquesta heretgia. Amb una vida acabada de néixer, altres ja moren cremades per les flames del foc.
En créixer, la Lluna serà iniciada en la força dels elements de la natura per la Maria i per un text misteriós, el Llibre de les Essències, un compendi de tots els coneixements màgics i naturals que al llarg dels segles ha passat de generació en generació. Ara, però, mare i filla i tota la seva antiga saviesa corren perill. El fanatisme i la incomprensió s’ha estès per la contrada i les acusacions de bruixeria s’apropen al poble.
Com a dignes hereves del seu llinatge, a la Lluna i a la Maria els pertoca protegir aquest llibre secret i continuar la cadena, per molt que en la seva fugida a Barcelona corrin el risc d’acabar cremades a la foguera.
Primera obra de David Martí, que ens trasllada a la Catalunya del segle XVI.

Títol: Les bruixes d'Arnes
Autor: David Martí
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: Èxits, núm. 92
ISBN: 9788429764505
PVP: 19,50 euros