L'APARADOR DE CAN SOLFA

En aquest bloc hi exposarem una proposta particular de llibres que us poden ser d'interès, a més d'altres productes i ofertes del nostre establiment. Perquè els llibres són amics quan són plaents i són útils quan són necessaris, no només els primers dies de publicació. Si us n'interessen d'altres, poseu-vos en contacte amb nosaltres a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com, detalleu-nos la vostra petició i treballarem per satisfer-la.
VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL CLIQUEU AQUÍ http://www.cansolfa.blogspot.com/
VEURE LLIBRES INFANTILS I JUVENILS

Si coleu conèixer una mostra dels NOSTRES LLIBRES INFANTILS I JUVENILS CLIQUEU AQUÍ www.cansolfajoves.blogspot.com
VEURE NOVETATS

Si voleu conèixer una mostra de les nostres NOVETATS I DARRERES PROPOSTES, CONTINUEU LLEGINT AQUEST BLOC

divendres, 11 de setembre del 2009

ELS EXÈRCITS DE CATALUNYA (1713-1714). UNIFORMES, EQUIPAMENTS, ORGANITZACIÓ

 
L'estiu de 1713, Catalunya va ser lliurada a la barbàrie borbònica. El país, i sobretot, Barcelona, amb les seves poderoses infraestructures del ram de la guerra i amb la seva experiència organitzativa, pogué aixecar en pocs anys un imponent exèrcit regular, que es va sumar a les organitzacions milicianes i de fusellers ja existents. Els exèrcits catalans, hàbilment dirigits per Antoni de Villarroel, van sostenir la campanya de 1713-1714 en defensa de la terra, falcats en tot moment per una poderosa indústria de guerra i per unes institucions polítiques que intentaven treure'n el màxim profit segons les conjuntures. El present treball vol ser una aproximació tècnica i polièdrica a aquests exèrcits catalans, i de manera molt singular a les unitats reglades. S'hi plantegen els problemes de composició, els mitjans tècnics, la cultura militar, la uniformologia i, l'ogicament, les accions que van protagonitzar.
Aquesta és una publicació cabdal en la historiografia de la Guerra de Successió a Catalunya i contribueix a omplir un buit existent fins ara en els estudis històrics sobre l'època. Complementa els quatre volums de la col·lecció Història militar de Catalunya publicats pel mateix professor Francesc Xavier Hernàndez en aquesta mateixa editorial.
Autors: Francesc Xavier Hernàndez i Francesc Riart
Editorial: Rafael Dalmau editor
ISBN: 978-84-232-0713-8
PVP: 38 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada