L'APARADOR DE CAN SOLFA

En aquest bloc hi exposarem una proposta particular de llibres que us poden ser d'interès, a més d'altres productes i ofertes del nostre establiment. Perquè els llibres són amics quan són plaents i són útils quan són necessaris, no només els primers dies de publicació. Si us n'interessen d'altres, poseu-vos en contacte amb nosaltres a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com, detalleu-nos la vostra petició i treballarem per satisfer-la.
VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL CLIQUEU AQUÍ http://www.cansolfa.blogspot.com/
VEURE LLIBRES INFANTILS I JUVENILS

Si coleu conèixer una mostra dels NOSTRES LLIBRES INFANTILS I JUVENILS CLIQUEU AQUÍ www.cansolfajoves.blogspot.com
VEURE NOVETATS

Si voleu conèixer una mostra de les nostres NOVETATS I DARRERES PROPOSTES, CONTINUEU LLEGINT AQUEST BLOC

dimecres, 28 de juliol del 2010

EXILI. TESTIMONIS SOBRE LA GUERRA CIVIL, ELS CAMPS I LA RESISTÈNCIA AL FRANQUISME, DE PROGRESO MARÍN

La guerra civil, l’exili, la resistència... Aquest llibre de memòria i d’actualitat dóna la paraula als anònims que van lluitar quasi sense armes contra el feixisme. A mesura que s’acumulen els testimonis, l’esperança que la llibertat acaba sempre per imposar-se il·lumina aquestes pàgines, a vegades llòbregues, amb una llum reconfortant. 
Progreso Marín, escriptor, va néixer a Tolosa de Llenguadoc, de pares republicans espanyols exiliats. Igualment poeta, després de nombroses publicacions a les revistes Encres vives i l’En Je lacanien, va publicar-se un recull el 2005, Ecluse suivi de Buée, éd. N & B. Un segon recull acaba de ser editat al novembre de 2009: Herbier des jours. Ens dóna a llegir una veu poètica que es confirma. El seu estil dens, amb un estalvi de recursos volgut, desfà l’aparença del món.

Títol: Exili. Testimonis sobre la Guerra Civil. Els camps i la resistència al franquisme.
Autor: Progreso Marín
Editorial: Pagès Editors
ISBN: 978-84-9779-969-0
PVP: 25 euros

divendres, 16 de juliol del 2010

SOTA LA PELL, DE LLORENÇ CAPDEVILA

Sota la pell és una novel·la negra i d'introspecció psicològica que està inspirada en un cas real: l’any 2005, a l’Eix Transversal, va ser trobada morta una prostituta –encara avui no identificada- amb un peculiar tatuatge eròtic. Casualment, o no, el dibuix coincidia amb el del cadàver d’un home assassinat a Darnius un parell d’anys enrere. A partir d’aquí, la novel·la desplega simultàniament dues històries: la de Pau Perellós, un escriptor que acaba de ser abandonat per la dona, i la de Paula Galkiewick, una prostituta polonesa que coneix a peu de carretera. La desaparició de la Paula portarà el Pau a recórrer els baixos fons, en un viatge a l'infern que l’ajudarà a superar la seva crisi creativa i sentimental.
 
Títol: Sota la pell
Autor: Llorenç Capdevila
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent, núm. 539
ISBN: 978-84-8256-932-1
PVP: 17,50 euros

dimecres, 7 de juliol del 2010

ARRELS NÒMADES, DE PIUS ALIBEK

«Lara no havia nascut encara i Aya Maria, la meva primera filla, estava a punt de fer els tres anys. A la guarderia, barrejava el català i el castellà amb l’arameu i l’àrab. Resultava especialment graciós, i alhora gratificant, sentir com conjugava verbs arameus i àrabs en frases catalanes o castellanes. Ho feia amb la naturalitat de la flor que s’obre a la rosada. Però als seus ulls preciosos hi restava, sovint, una pinzellada de desconcert. No l’entenien del tot, i ella tampoc entenia per què no l’entenien. Jo intentava explicar-li que les seves arrels interferien en el seu present i l’enriquien. Em preguntava pels avis, i per què no en tenia. Li vaig dir que vivien en un país molt llunyà, però que hi havia un avi que mai l’abandonaria i que es deia Ximxa,
“el déu sol dels assiris”. Li vaig regalar un penjoll amb la figura de Ximxa i, mentre Aya Maria anava a fer-ho saber a totes les seves joguines, jo em vaig posar a escriure qui era i d’on venia el seu pare. A explicar-li per què li transmetia coses que la feien sentir diferent, tot esperant que, quan la vida la rapti del seu món de princeses i papallones, ella mateixa pugui decidir qui vol ser.»
Arrels nòmades és el relat d’una vida a l’Iraq. Els personatges, les escenes, les emocions i els sentiments humans s’evoquen amb una claredat i una força magistrals.
Pius Alibek, nascut al Kurdistan iraquià i llicenciat en filologia anglesa, va arribar a Barcelona el 1981 per ampliar estudis i s'hi va quedar. Incorporat al Departament de Llengües Semítiques de la Universitat de Barcelona, ha col·laborat amb diversos programes i mitjans de comunicació, cosa que compagina amb l'elaboració de plats del seu país en el restaurant que té obert a Barcelona. Ara inicia una incursió, poderosa i prometedora, a la literatura catalana. Fa que l’encís d’Orient es respiri familiar a aquesta riba.

Títol: Arrels nòmades
Autor: Pius Alibek
Editorial: La Campana
Col·lecció: Tocs, núm. 74
ISBN 978-84-9673545-3
PVP: 20 euros

dijous, 1 de juliol del 2010

A GUST AMB LA VIDA, D'ANNA GAVALDÀ

En Simon, la Garance i la Lola, tres germans que ja han passat de la trentena, intueixen que la celebració del casament del seu cosí serà d’allò més avorrida i pesada. Així, de sobte, just quan la cerimònia comença, decideixen escapolir-se i agafar el cotxe per anar a visitar el seu germà petit, en Vincent, que treballa com a guia turístic en un antic castell.
Al llarg d’unes hores, els quatre s’oblidaran dels fills, les parelles, els divorcis i les mil i una mundanitats quotidianes per reviure els temps feliços de la infantesa, un darrer dia meravellós robat als altres en el qual seran capaços de recuperar la sinceritat i complicitat de la seva infància.
Lleugera, tendra i alegre, A gust amb la vida és una novel·la absolutament seductora i plena d’humanitat, que et fa estimar la vida i et deixa el regust dolç d’haver passat una estona entre bons amics.

Títol: A gust amb la vida
Autora: Anna Gavaldà
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El balancí, 637
ISBN: 9788429766288
PVP: 12 euros