L'APARADOR DE CAN SOLFA

En aquest bloc hi exposarem una proposta particular de llibres que us poden ser d'interès, a més d'altres productes i ofertes del nostre establiment. Perquè els llibres són amics quan són plaents i són útils quan són necessaris, no només els primers dies de publicació. Si us n'interessen d'altres, poseu-vos en contacte amb nosaltres a l'adreça electrònica cansolfa@hotmail.com, detalleu-nos la vostra petició i treballarem per satisfer-la.
VEURE LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL

Si voleu conèixer una mostra dels nostres LLIBRES I AUTORS D'INTERÈS LOCAL I TERRITORIAL CLIQUEU AQUÍ http://www.cansolfa.blogspot.com/
VEURE LLIBRES INFANTILS I JUVENILS

Si coleu conèixer una mostra dels NOSTRES LLIBRES INFANTILS I JUVENILS CLIQUEU AQUÍ www.cansolfajoves.blogspot.com
VEURE NOVETATS

Si voleu conèixer una mostra de les nostres NOVETATS I DARRERES PROPOSTES, CONTINUEU LLEGINT AQUEST BLOC

dimarts, 22 de juny del 2010

ELS SEGADORS, COM ES CREA UN HIMNE, DE PERE ANGUERA


Els segadors amb l'harmonització musical feta per Francesc Alió s'escoltaren per primera vegada el 4 de juny de 1892. La seva incorporació al repertori de l'Orfeó Català fou clau per a facilitar-ne la difusió i, tot i que les interpretacions inicials no tingueren cap relleu especial, el mateix any 1892 Lluís B. Nadal ja els definia com «com un verdader himne nacional».
Les primeres propostes per a trobar un himne -que caldria escriure, recuperar o popularitzar-, cal situar-les al 1887. L'any 1894 La Veu del Montserrat insinuà la possiblitat de convertir Els segadors en himne català aprofitant-ne la creixent popularitat. Des de 1897 s'escoltaren a peu dret la majoria de les vegades i tot seguit amb el cap nu.
La versió reduïda que, el 1898, en féu Emili Guanyavents de seguida es divulgà i obtingué un èxit esclatant. Les persecucions governamentals no feren altra cosa que afavorir-ne la simbologia i el coneixement, atès que empenyeren a convertir Els segadors en un referent inevitable de qualsevol acte o actuació catalanista.

Títol: Els segadors, com es crea un himne
Autor: Pere Anguera
Editorial: Rafael Dalmau Editor
Col·lecció: La creació dels símbols nacionals de Catalunya, núm. 2
ISBN: 978-84-232-0738-1
PVP: 14 euros

dilluns, 21 de juny del 2010

LES QUATRE BARRES, DE BANDERA HISTÒRICA A SENYERA NACIONAL, DE PERE ANGUERA

L'historiador reusenc, el Dr. Pere Anguera, va deixar escrita com a obra pòstuma la col·lecció La creació dels símbols nacionals de Catalunya, que ha publicat Rafael Dalmau Editor.
Sense que la voluntat fos aquesta, la seva recent sortida a la llum pública ha coincidit amb la recta fina del debat 
estatutari al Tribunal Constitucional. La saviesa de Pere Anguera demostrada al llarg dels anys contribueix a deixar constància de com el poble català s'ha anat dotant d'un símbols que l'identifiquen interiorment i exteriorment com a nació. 
Aquest és el primer d'un conjunt de quatre volums que els magistrats del Tribunal Constitucional espanyol segur que no han llegit.
L'obra de Pere Anguera destaca que la premsa i la bibliografia de l'època permeten de constatar com l'afecte sentimental de les quatre barres, sempre viu a Catalunya, es convertí en un emblema d'identitat. A l'entorn de 1890, amb la campanya proteccionista, prengueren força com a símbol del nou moviment polític que reinvidicava la possibilitat d'assumir cotes d'auto-govern més o menys àmplies, a partir de la descentralització administrativa que es consolidà al llarg de la dècada de 1890 coincidint amb altres moviments massius de protesta per actuacions governamentals considerades lesives per als interessos econòmics(tractats comercials) o identitaris (reforma del codi civil).
La primera interdicció policial a l'exhibició de la bandera, el 1897, en acabar-se l'acte del Missatge al rei dels hel·lens, en facilità una difusió més polititzada, a remolc de les persecucions militars, civils i fins i tot eclesiàstiques a l'ús públic de les quatre barres a partir dels anys 1898-1899.
La identificació entre les quatre barres i Catalunya esdevingué plena en temps de la Solidaritat Catalana, i passà a ser assumida per tota la societat sensibilitzada, que parlà ja sense embuts de bandera nacional.

Títol: Les 4 barres, de bandera històrica a senyera nacional
Autor: Pere Anguera
Editorial: Rafael Dalmau Editor
Col·lecció: La creació dels símbols nacionals de Catalunya, núm. 1
ISBN: 978-84-232-0737-4
PVP: 16 euros

dijous, 17 de juny del 2010

EL PRIMER DIA, DE MARC LEVY

Marc Levy, l'autor francès que ha fascinat més de 15 milions de lectors, torna amb una meravellosa història d'amor i aventures.
La Keira és francesa, tenaç i independent. L'arqueologia és la seva passió i vol trobar el primer homínid que va caminar sobre la Terra.
L'Adrian és un astrònom anglès, intel·ligent i solitari. El seu somni és arribar a contestar la pregunta que s'ha fet des que era un nen: quina va ser la primera estrella?
Junts viuran una extraordinària aventura que els durà des del llac Turkana, al cor de l'Àfrica, fins a les llunyanes muntanyes de la Xina. Junts recorreran el món i buscaran respostes a les seves preguntes, sense adonar-se que el que de veritat busquen és, potser, l'amor.

Títol: El primer dia
Autor: Marc Levy
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica, núm. 847
ISBN: 978-84-664-1271-1
PVP: 20,50 euros

dijous, 10 de juny del 2010

ELS SECRETS DEL BARÇA, DE LLUÍS CANUT

Si vols saber com es van arreglar aquells apassionants finals de Lliga del Dream Team, per què s’emociona tant Josep Lluís Núñez, per quins motius Koeman no va arribar a ser entrenador del Barça i, en canvi, Guardiola sí, quin tècnic va dir que Messi era “un jugador de futbolí”, quin era el feeling entre Guardiola i Eto’o, o per què les eleccions mai les guanya el favorit, submergeix-te en la lectura d’Els secrets del Barça, un llibre que revela molts dels secrets del nostre club favorit. 
En un món com el del periodisme esportiu, del qual Lluís Canut és un dels professionals més reconeguts, el resultat d’avui no val per demà i la rabiosa actualitat del dia a dia impedeix aprofundir sobre les notícies que ens superen de manera vertiginosa.Gràcies a un exhaustiu treball de recerca, al coneixement de molts dels seus protagonistes i a una àmplia experiència professional que en molts casos han permès viure a l’autor molts dels fets de primera mà, Lluís Canut treu a la llum fets insòlits de com es mou el complex món del futbol i, en particular, el de l’univers blaugrana.

Títol: Els secrets del Barça
Autor: Lluís Canut
Editorial: Columna
Col·lecció: No ficció
ISBN: 978-84-664-1266-7
PVP: 17,50 euros

dimarts, 1 de juny del 2010

NOVA YORK ESSENCIAL, DE MICK SINCLAIR I DONNA DAILEY

L'editorial Cossetània acaba de posar a l'abast dels lectors curiosos i viatgers els primers quatre volums de les Guies Essencial, les primeres guies de viatge en català.
Aquests volums pretenen recollir l’essència de cada indret. Pel que fa al volum que presenteml, el de Nova York, la guia vol oferir un cop d’ull al caràcter de Nova York i dels seus habitants. També ens dóna les bases oer a la  planificació, per a organitzar bé el viatge i no trobar-nos amb problemes. Ens destaca què hem de veure, les 10 millors visites que no ens podem perdre. Ens proposa què fem, des d’hotels i restaurants de totes les categories fins a activitats familiars; tot allò que ens ajudarà a aprofitar al màxim el viatge. També ens suggereix que explorem amb una guia detallada de cada àrea de Nova York, per decidir com emprem el temps de la millor manera. Finalment, ens proposa diverses excursions, amb sortides a pocs quilòmetres de Nova York per descobrir el seu entorn.
Junt amb la guia de Nova York, Cossetània ha publicat les guies de Londres, París i Roma, per a gaudir dels viatges en aquestes ciutats del món.

Títol: Nova York Esssencial
Autors: Mick Sinclair i Donna Dailey
Editorial: Cossetània
Col·lecció: Essencial
ISBN: 978-84-9791-598-4
PVP: 12,50 euros